Noveen tot het heilig Hart van Jezus

door | jan 13, 2021 | Inspiratie | 0 Reacties

Vanaf dinsdag 19 januari bidden we in onze parochie de Noveen tot het heilig Hart van Jezus. Met deze Noveen met rozenkransgebed bidden we, dat de corona-pandemie snel beëindigd mag zijn. Aan de verering van het heilig Hart van Jezus ligt de gedachte ten grondslag dat het hart de bron is van de liefde.

De populariteit van deze devotie vindt haar oorsprong in de visioenen van de heilige Maria Margaretha Alacoque (1647-1690).

Meer interessante berichten:

Veertig jaar oecumenische gespreksgroep

De oecumenische gespreksgroep bestaat veertig jaar. Tien keer per jaar komt de groep onder leiding van emeritus pastor Jo Staps samen. Ze lezen boeken op het snijvlak van kerk en samenleving. “Want een boek in je eentje lezen, of samen met anderen, is een hemelsbreed verschil.”

Actie Kerkbalans 2021 heeft vertraging

Geef vandaag voor de kerk van morgen
Van zaterdag 16 januari tot zaterdag 30 januari 2021 wordt de Actie Kerkbalans landelijk gehouden. De Lievevrouweparochie bericht u altijd in deze periode. Helaas kan dat dit jaar niet zo zijn.

Week van gebed voor de eenheid

Zondag 17 tot en met 24 januari is de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Centraal staat het Bijbelgedeelte Johannes 15 vers 5-9: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’