Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

door | mei 15, 2024 | Inspiratie, Kinderen, Nieuws

Zondag 19 mei is er weer een viering van de Peuter/ kleuterkerk "Geef mij je hand", voor de allerjongsten en hun gezin. Pastor Fredi Hagedoorn gaat voor in deze viering over Pinksteren. Pinksteren gaat over durven. Durf jij al veel of ben je wel eens verlegen? Ontdek en vier mee.

“Geef mij je hand” heeft altijd dezelfde opbouw. Dat geeft voor kinderen herkenning. Na het kruisteken plakken ze een handje met hun naam op een bord en steken ze een kaarsje aan. Er is een gebedje, een liedje en een verhaal. Na de uitleg bij het verhaal dansen de kinderen samen met hun ouders. Alle liedjes zijn gemaakt op melodieën van bekende kinderliedjes. Bij de zegen leggen de ouders hun hand op de schouder van hun kind. De viering duurt ongeveer 30 minuten.

Vierenderwijs raken de kinderen vertrouwd met de kerk. Ouders kunnen elkaar na afloop bij een kopje koffie of thee nog ontmoeten en ervaringen uitwisselen.
Zondag 19 mei, 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk, voor kinderen van 0 t/m 7 jaar en hun families.

Meer inspiratie:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Verdiep je geloof op de Leerling avonden

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

In mei start een nieuwe serie van vier Leerling avonden. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een stevige inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerling avonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.

Lees meer
Vacaturebank lente 2024

Vacaturebank lente 2024

De lente is officieel begonnen. Het wordt buiten steeds warmer en het blijft langer licht. De vogeltjes zijn aan het broeden en jonge dieren zetten hun eerste stapjes in de natuur. Ook wij kunnen nieuwe stapjes zetten in de parochie. Dat kan door mee te denken, mee te helpen of mee te werken aan wat er geregeld moet worden bij alles wat in onze parochie gebeurt: en dat is heel veel!

Lees meer