Verdiep je geloof op de Leerling avonden

door | mei 15, 2024 | Alle leeftijden, Inspiratie, Nieuws

In mei start een nieuwe serie van vier Leerling avonden. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een stevige inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerling avonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.

De Leerling avonden gaan over kernthema’s van ons geloof. De thema’s zijn gekozen in aanvulling op Alpha. In 2023 zijn er ook al met succes Leerling avonden gehouden. De reacties van de deelnemers waren positief, met name over het onderlinge gesprek.

Er is een avond over onze belangrijkste viering, de eucharistie. En een avond over heiligen en volksdevoties. Naast bidden is doen ook heel belangrijk. Daarom belichten we het thema diaconie. De persoon van Maria staat centraal op de laatste avond. Eén van de pastores leidt het thema in. Daarna gaan we er samen over in gesprek.

Data & thema's
  • Donderdag 23 mei, thema Diaconie door diaken Jan Foesenek
  • Donderdag 6 juni, thema Eucharistie door pastoor Paul Verbeek
  • Donderdag 27 juni, thema Heiligen & Volksdevoties door diaken Anton Janssen
  • Donderdag 4 juli, thema Maria door pastor Fredi Hagedoorn

Je bent welkom om alle vier de avonden te bezoeken. Maar je kunt je ook aanmelden voor één thema.

De Leerling avonden beginnen om 20.00 uur en duren tot 21.45 uur. Ze vinden plaats in de Sint Catharinakapel, ingang Klaverstraat tegenover nummer 35. Kom op tijd, want na aanvang gaat de poort bij de kapel dicht.
Laat vooraf graag weten dat je komt via het Parochiecentrum: info@lievevrouweparochie.nl en 0164-233574.

Meer inspiratie:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Zondag 19 mei is er weer een viering van de Peuter/ kleuterkerk “Geef mij je hand”, voor de allerjongsten en hun gezin. Pastor Fredi Hagedoorn gaat voor in deze viering over Pinksteren. Pinksteren gaat over durven. Durf jij al veel of ben je wel eens verlegen? Ontdek en vier mee.

Lees meer
Vacaturebank lente 2024

Vacaturebank lente 2024

De lente is officieel begonnen. Het wordt buiten steeds warmer en het blijft langer licht. De vogeltjes zijn aan het broeden en jonge dieren zetten hun eerste stapjes in de natuur. Ook wij kunnen nieuwe stapjes zetten in de parochie. Dat kan door mee te denken, mee te helpen of mee te werken aan wat er geregeld moet worden bij alles wat in onze parochie gebeurt: en dat is heel veel!

Lees meer