Viering OLV van Lourdes

door | feb 17, 2021 | Inspiratie | 0 Reacties

Op donderdag 11 februari vierden we in de OLV van Lourdeskerk de gedachtenis van OLV van Lourdes.
Lichtprocessie

Maria Onze Lieve Vrouw van Lourdes werd tijdens de viering in het licht gezet. Onder de klanken van “Te Lourdes op de Bergen”, gezongen door leden van het Kerkkoor OLV van Lourdes, konden alle aanwezigen een kaars aansteken aan de paaskaars. Deze werden daarna bij het Maria altaar geplaatst. Ieder kon zo ook een eigen bede bij Maria brengen.

Heil der zieken

“Onze Lieve Vrouw van Lourdes, heil der zieken, bid voor ons.” Deze tekst is iedere dag opgenomen in de Lourdesnoveen, die in de parochie gebeden is. Pastoor Paul Verbeek overdenkt in zijn preek deze tekst en gaat in op de betekenis van Maria als voorspreekster. Zij heeft bij God een streepje voor, mogen we haar daarom vragen om haar voorspraak.

Viering terugkijken

Kijk de viering hier terug via Livestream:

https://kerkdienstgemist.nl/stations/2312/events/recording/161306640002312

De preek van pastoor Paul Verbeek begint op 21:15 min.

Meer inspiratie:

Zin op Zaterdag: Zin in Zen

Zin op Zaterdag: Zin in Zen

Zin in Zen. Meditatie is een weg naar stilte en rust in jezelf. De meditatie vindt plaats in de St.-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat, om 19.00 uur op zaterdag 6 maart 2021. Reserveren is verplicht.

Lees meer
De Noveen Laudato Si’.

De Noveen Laudato Si’.

Met ingang van woensdag 24 februari bidden we in de parochie de Noveen Laudato Si’. Dat is de Noveen die ons wijst op de bescherming van onze schepping.

Lees meer