Onderwerp van de week

Alpha als warm bad en open ruimte

Een warm bad, een open ruimte. Zo ongeveer was de ervaring van deelnemers aan Alpha, afgelopen winter in onze parochie.

Al voor de derde keer nam ik samen met betrokken parochianen een groep deelnemers mee op reis door ons geloof. Iedere avond begon met ontmoeting: samen eten, samen delen van wat je die dag had meegemaakt. Even landen en op adem komen. Steeds hechter werd de groep gaandeweg: een warm bad.

Daarna was er telkens een inleiding, die je aan het denken zette. Gelukkig klonken er in die inleidingen ook getuigenissen door, zodat niet alleen het hoofd, maar ook het hart geraakt werd. Daarna was er die open ruimte, om in een klein, vast groepje, door te spreken over wat je gehoord had. En vooral, om te vragen, te delen, te verwoorden wat je zelf raakt, wat je zelf gelooft.

Alpha noemden we eerst Alphacursus, maar we ontdekten dat het meer een ervaring is dan een cursus. Om te horen hoe het nu met iedereen is, komen we aanstaande zondag samen naar de kerk, in de OLV van Lourdeskerk. Deelnemers van de drie jaargangen zijn uitgenodigd. Na de viering lunchen we samen.

In januari start er een nieuwe Alpha. Misschien is het wel iets voor jou? Of ken je iemand bij wie dit past? Misschien de persoon die altijd op feestjes vraagt naar je ervaringen in de kerk? Ook in de nieuwe editie van Alpha zullen we, zoals Paulus schrijft in de brief die zondag als tweede lezing gelezen wordt, bidden voor alle deelnemers, met hen optrekken in liefde, hoop en geloof en enthousiast vertellen over hoe Jezus ons raakt.
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

16 oktober 2023

Meer Onderwerpen van de week:

Luisteren en genieten

Luisteren en genieten

Naar welke muziek luister jij graag? Mijn favoriete popgroep is Queen, en daarnaast is er veel muziek waar ik graag naar luister en van kan genieten. Maar als God vraagt om naar zijn Zoon te luisteren, geloof ik dat Hij daar net iets anders mee bedoeld.

Lees meer