Eerste middaggebed met Aanbidding

door | apr 16, 2024 | Inspiratie, Nieuws

Op woensdag 24 april is er om 12.15 uur het eerste middaggebed met Eucharistische Aanbidding. Het gebed vindt plaats in de Sacramentskapel van de St.-Gertrudiskerk, ingang Grote Markt. Dit gebed zal voortaan maandelijks plaatsvinden en wordt afgewisseld met het oecumenisch middaggebed.

Het middaggebed is voortaan twee keer per maand op woensdag. Het geeft je midden op de dag een moment voor God.
Op 24 april is er voor het eerst middaggebed met Eucharistische Aanbidding. De monstrans met daarin de geconsacreerde hostie, het Allerheiligst Sacrament, wordt uitgesteld door iemand van het pastoraal team. De eerste keer is de voorganger pastoor Paul Verbeek.

Iedere tweede woensdag van de maand is het oecumenisch middaggebed en iedere vierde woensdag van de maand middaggebed met Aanbidding.

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer