Elvis-dienst in de Ontmoetingskerk

door | nov 7, 2023 | Alle leeftijden, Nieuws

Op zondag 19 november is er om 10.00 uur een speciale Elvis Presley-kerkdienst plaatsvinden in de Ontmoetingskerk, geleid door dominee Fred Omvlee.

Fred Omvlee organiseert al 22 jaar Elvis-kerkdiensten, waarin hij ook zelf zingt. ‘Wat veelal onbekend is, is het feit dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977.  Elvis zei regelmatig: ‘Er is maar één King en dat is Jezus Christus.’ Elvis overleed in 1977, 42 jaar jong. Hij was verslaafd aan medicijnen: pillen. Hij zag er geen kwaad in. Helaas leidde het tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven. Fred: ‘Maar mijn boodschap is: ‘Zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand’’.

Muziek

In de Elvis-kerkdienst horen we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits, en we horen en zingen samen Elvis-gospels. Het is verder een gewone viering, met een toepasselijke bijbellezing, gebeden, collecten en de zegen. Fred Omvlee zingt veel nummers zelf, begeleid door pianist Arthur Irrgang.
De kerkdienst vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Bolwerk-Zuid 134. Aanvang 10.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten.
Foto: Max de Krijger

Meer interessante berichten:

Jazzdienst en Jazz brunch

Jazzdienst en Jazz brunch

Traditiegetrouw vindt in het eerste weekend na Pinksteren het Jazzweekend plaats in Bergen op Zoom. En op zondag 26 mei om 12.00 uur komt de Jazzmuziek de kerk in, tijdens de Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk. Vooraf kan je aanschuiven bij een gezellige en smakelijke Jazz brunch in de tuin van de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer
Peuter/kleuterkerk met Pinksteren

Peuter/kleuterkerk met Pinksteren

Zondag 19 mei is er weer een viering van de Peuter/ kleuterkerk “Geef mij je hand”, voor de allerjongsten en hun gezin. Pastor Fredi Hagedoorn gaat voor in deze viering over Pinksteren. Pinksteren gaat over durven. Durf jij al veel of ben je wel eens verlegen? Ontdek en vier mee.

Lees meer
Zalving geloofsleerling

Zalving geloofsleerling

Op zondag 5 mei werd in de Eucharistieviering in de stadskerk St.-Gertrudis een geloofsleerling gezalfd met catechumenenolie.

Lees meer