Ga je mee op mini-pelgrimage?

door | mrt 26, 2024 | Inspiratie, Nieuws

Onder het motto “Samen wandelen, en uitwisselen over onze levensweg” organiseert Vol-Zin met de Broeders van Huijbergen op zaterdag 6 april een mini-pelgrimage. De wandeltocht van 10 kilometer is voor alle leeftijden, ook voor families met kinderen.

De tocht voert van het kapelletje in Ossendrecht naar het Broederhuis in Huijbergen door mooie natuur en over onverharde bospaden. Het is een wandeling van tien kilometer, van ‘zuster Marie-Adolphine naar broeder Franciscus’. We starten met een verhaal, eten onze meegebrachte lunch in Huijbergen en krijgen tot besluit nog een verhaal mee. Ook kinderen welkom!

Praktische informatie
  • Zaterdag 6 april van 9 uur tot 14.30 uur
  • Start: 9 uur, kapel Marie Adolphine, Marie-Adolphineplein in Ossendrecht Meenemen: ‘pauzehapje’, water en lunchboterhammen.
  • Thuiskomen: probeer te carpoolen!
  • Georganiseerd door Vol-Zin i.s.m. met de Broeders van Huijbergen en De Huijberg.
  • Informatie en aanmelden: Wim Lolkema w.lolkema@gmail.com / 06-17246410 en Yolande van Steekelenburg: y.v.steekelenburg@gmail.com / 06-44201855.

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer
Boekjes over Bernadette voor kinderen

Boekjes over Bernadette voor kinderen

Dinsdag 23 april komt een reliek van Bernadette naar Bergen op Zoom. Die hele dag is er van alles te doen in de OLV van Lourdeskerk. Er zijn vieringen en we lopen een tocht rond de kerk met kaarsjes. Er zijn twee boekjes voor kinderen, met het verhaal van Bernadette. Je kunt de boekjes downloaden, of dit weekend meenemen uit één van onze kerken.

Lees meer
Pasen gebeurt

Pasen gebeurt

Pasen gebeurt nog steeds, ook al is het Hoogfeest al achter de rug. In de paastijd brengt een tekst van Caritas van Houdt ons bij het geloof in de Opstanding.

Lees meer