Onderwerp van de week

Geef vandaag voor de kerk van morgen!

Lieve mensen! Wanneer ik dit stukje schrijf zijn al veel medewerkers van onze parochie druk in de weer voor de actie kerkbalans 2024. Ook dit jaar met als thema: “geef vandaag voor de kerk van morgen”.

Als we samen terugkijken op 2023 mogen we tot de conclusie komen dat er heel veel leeft in onze parochie. We proberen samen alle generaties te bereiken en warm te maken voor de Blijde boodschap van Jezus, onze Heer. Zowel de peuters als de senioren laten we ervaren dat ze heel belangrijk zijn. Ook de mens in nood kan bij ons aankloppen en weet steeds beter de weg te vinden. Met zorg wordt geprobeerd hen een helpende hand te bieden.

Onze stadskerk Sint Gertrudis biedt menige bezoeker een geloofsgetuigenis door al de mooie kunstschatten die de kerk rijk is. Ze is het afgelopen jaar verrijkt met twee schitterende altaren uit de gesloten Gertrudiskerk te Heerle. Iedere morgen kunnen mensen bidden en een kaarsje aansteken in de Lourdesgrot van ons parochiekerk Onze lieve Vrouw van Lourdes. Veel gelovigen maken hier dankbaar gebruik van.

Voor de kerk van morgen zijn initiatieven zoals de Alpha van levensbelang. Ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan. Het geeft me een heel warm gevoel van binnen te ervaren dat zoveel mensen vanuit hun geloof bouwen aan de kerk van morgen.

Wilt u dit ook in de komende tijd bevestigen door warme aandacht te geven (zeker nu de kachel van de Lourdeskerk weer brandt) aan de actie Kerkbalans? Mogen we rekenen op uw materiële steun zodat we op de ingeslagen missionaire weg verder kunnen gaan?

Geef vandaag voor de kerk van morgen!

Vrede en Alle Goeds!
Pastoor Paul Verbeek

R.K.-Lievevrouweparochie

8 januari 2024

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer