Geloofsbelijdenis 9: “De heilige katholieke kerk, de gemeenschap van de heiligen”

door | mrt 26, 2024 | Inspiratie, Nieuws

In de negende aflevering over de Geloofsbelijdenis staan diaken Anton Janssen en pastoor Paul Verbeek stil bij "De heilige katholieke kerk en de gemeenschap van de heiligen". De serie wordt uitgezonden in ReliVisie op ZuidWest TV. Het filmpje is ook hier te bekijken.

In de serie “De Geloofsbelijdenis” komen de twaalf artikelen van ons geloof aan bod. Zo komen we meer te weten over de kern van ons geloof en wat dat vandaag voor ons betekent.

In deze serie interviewt diaken Anton Janssen vier personen, steeds over één artikel uit de Geloofsbelijdenis. Dit zijn pastoor Paul Verbeek, dominee Ellen van Sluijs, dominee Wim Lolkema en pastor Fredi Hagedoorn. De serie loopt van advent 2023 t/m april 2024. In iedere ReliVisie verschijnt een nieuwe aflevering. Het Samenzangkoor heeft de Geloofsbelijdenis voor de filmpjes zin voor zin ingezongen.
Kijk het filmpje hier op de website of kijk de hele aflevering van ReliVisie terug op www.zuidwestupdate.nl. Alle filmpjes uit de serie van de Geloofsbelijdenis zijn ook terug te vinden op  www.lievevrouweparochie.nl/leren/geloofsbelijdenis

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer