Onderwerp van de week

Heilige Familie

Tussen Kerstmis en Oud en Nieuw raak ik altijd de draad van de dagen kwijt.

Met nog een paar dagen vakantie erachter is het een soort tussentijd. Ik mijmer wat over mijn goede voornemens en geniet van alle tijd met ons gezin. De dagen lijken op een soort cocon waarin even niets hoeft. Ik stel me voor dat Maria en Jozef deze dagen gebruikten om vertrouwd te raken met de kleine baby Jezus. Kraamtijd kan je immers ook een soort cocon noemen. De buitenwereld is er wel, maar komt binnen door het filter van je babygeluk. Je wereld is gekanteld, er is een nieuw centrum. Niet alleen de baby is geboren, er zijn ook twee mensen papa en mama geworden.

Dit weekend vieren we het feest van de heilige Familie. Na alle eer aan baby Jezus met Kerstmis denken we nu ook aan zijn mama Maria en papa Jozef. Aan hun groei als ouders en aan hun voorbeeld. Een goed moment om zelf ook stil te staan bij je eigen gezin en de familie waar je uit voort komt. Om tijd voor hen te maken. Of samen mooie herinneringen op te halen aan familieleden die er niet meer zijn.
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

27 december 2023

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer