Onderwerp van de week

In de voetsporen van Sint Bernardus

Ja het bisdom Breda is weer op bedevaart. Wanneer u dit stukje leest zijn we al halverwege de week. Deze keer in de voetsporen van Sint Bernardus van Clairvaux.

Lieve mensen!
Zijn ordegenoten hebben veel betekend voor de parochies is ons bisdom. De geloofsgemeenschappen van Wouw, Oud Gastel, Oudenbosch en Hoeven zijn door hen gesticht. In Ulicoten vieren we jaarlijks het Bernardusoctaaf.
Bernardus is een voorbeeld voor de missionaire kerk. Hij wist van aanpakken en zijn geloof was diepgeworteld. Hij trok de wereld in en cultiveerde het land. Hij is heel belangrijk voor de devotie tot Maria. Door hem kreeg de moeder van Jezus de rol die ze voor veel gelovigen mag zijn: de grote voorspreker bij God. Jezus is onze middelaar. Maria is onze voorspraak. Door hele mooie gedichten tot Maria leerde hij ons dat we ons geloof ook emotioneel mogen uiten. We gaan dus bij hem in de leer.

Deze bedevaart wordt zoals onze bisschop Jan Liesen altijd zegt een retraite op wieltjes.
Alle belangrijke plaatsen in zijn leven zullen we bezoeken. We mogen samen vieren, bidden en ontmoeten. Er is ook voldoende ruimte voor rust en ontspanning.
We vertrokken op maandag 23 oktober 2023 en komen thuis op zaterdag 28 oktober 2023.

In die dagen zullen we heel wat indrukken opdoen en vriendschappen sluiten.
Van harte hoop ik dat we met veel inspiratie thuiskomen.
We gaan op bedevaart in de voetsporen van Sint Bernardus!
Gaat u mee?
Vicaris Paul Verbeek

R.K.-Lievevrouweparochie

23 oktober 2023

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer