Paulusnoveen

door | jun 26, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van donderdag 29 juni bidden we de Paulusnoveen, die door de toenmalige bisschop van Breda mgr. Van den Hende is samengesteld. We bidden deze Noveen voor de vrede op aarde.
De heilige Paulus

De heilige Paulus is samen met de heilige Petrus één van de kopstukken van de Kerk. Beiden worden dan ook op dezelfde dag gevierd: 29 juni. Paulus heeft zoveel gereisd in dienst van het evangelie, dat hij de eretitel van ‘De Apostel’ heeft meegekregen. Hij heeft in vele brieven de theologie van de Kerk beschreven. De uitleg die hij gaf, heeft mede bijgedragen aan de groei van de Kerk.

Een vurige, wetgetrouwe jood

Toch heeft hij Jezus niet persoonlijk gekend. Pas na diens heengaan heeft hij zich bij zijn leerlingen gevoegd. Dat ging niet vanzelf. Paulus kwam uit Tarsis en moet als jongen reeds naar Jeruzalem zijn verhuisd. Hij had nog als leerling aan de voeten gezeten van de beroemde leermeester Gamaliël. Zo was hij uitgegroeid tot een vurige, wetgetrouwe jood, die niets moest hebben van de vrijzinnige sekte van Jezus van Nazareth.

We horen voor het eerst van hem, als Stefanus, de diaken, op last van de Joodse overheden wordt gestenigd. Dan leggen de beulen hun mantels neer aan de voeten van Saulus. Hem was er dan ook alles aan gelegen om ze uit te roeien. Daartoe had hij zelfs volmachten gekregen van de Hoge Raad te Jeruzalem. Ze gaven hem het recht om huizen van verdachten binnen te dringen en te controleren of er geen volgelingen van Jezus woonden.

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer