Mantel Maria van Merksem op Moederdag onthuld

door | mei 7, 2024 | Nieuws

Op Moederdag 12 mei wordt in de viering van 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk de nieuwe mantel voor de Maria van Merksem onthuld. Kunstenaar Ward Warmoeskerken maakte de mantel voor het 30-jarig priesterjubileum van Paul Verbeek. Met dank aan vele giften van parochianen en feestgasten komt de mantel tot stand.

Ward Warmoeskerken baseert zijn mantel op het loflied op de schepping “Laudato Si” van de heilige Franciscus. Zo komen in de mantel twee bijzondere liefdes van pastoor Paul Verbeek samen. Op de foto, gemaakt door Han Verbeem op 21 april, presenteerde Ward de mantel in wording. Voor het Mariabeeld wordt ook een nieuwe sokkel gemaakt, zodat het beeld nog beter tot haar recht komt. Hiervoor tekent Adrie Kruf.

Jubileumcadeaus

Paul ontving naast giften voor de mantel verscheidene andere cadeaus. Het bestuur en pastoraal team gaven hem twee boeken. Het boek Katholiek, de beeldcultuur van het katholicisme van Suzanna Ivanić laat in woord en beeld katholieke cultuur en kunst zien, door de eeuwen heen. Het boek Legenda Aurea van Jacobus de Voragine is recent in het Nederlands vertaald. De Voragine beschrijft de levens van talloze heiligen, geordend naar hun feestdagen.

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer