Middaggebed: midden op de dag een moment voor God

door | apr 2, 2024 | Inspiratie, Nieuws

Het pastoraal team gaat in samenwerking met de protestantse gemeente Bergen op Zoom twee keer per maand een middaggebed verzorgen op woensdag. Eén keer per maand is er een oecumenisch middaggebed. Het andere middaggebed is met Uitstelling van het Allerheiligste. Het eerste gebed is op woensdag 10 april om 12.15 uur in de Sacramentskapel.

Bij het pastoraal team en bij de dominees leefde al langer het verlangen om het middaggebed meer vorm te geven. Midden op de dag een moment voor God doet ons beseffen van waaruit we leven. We hebben goed gekeken naar de mogelijkheden en komen nu dus uit op twee gebeden per maand. Het oecumenisch middaggebed is iedere tweede woensdag van de maand en wordt door de dominees van de Ontmoetingskerk en de pastores van de Lievevrouweparochie afwisselend geleid. Dit start op 10 april.

De vierde woensdag van de maand is er gelegenheid tot Eucharistische Aanbidding. Dan is er bij het middaggebed Uitstelling van het Allerheiligste, verzorgd door iemand van het pastoraal team. De eerste datum hiervoor is woensdag 24 april.

Welkom om te bidden

Het middaggebed start telkens om 12.15 uur op de genoemde woensdagen in de Sacramentskapel. Dit is de kapel in de St.-Gertrudiskerk, onder de toren. De gebruikte ingang is die aan de Grote Markt. We hopen dat velen van jullie zullen aansluiten bij het gebed.

Meer inspiratie:

Noveen tot Titus Brandsma

Noveen tot Titus Brandsma

Vanaf maandag 6 mei 2024 bidden we in onze parochie de Noveen tot de heilige Pater Titus Brandsma. We bidden de novenen voor vrede tussen Israël en Gaza, tussen Oekraïne en Rusland en voor vrede in alle oorlogsgebieden en geweldsconflicten op de wereld. Ook uw persoonlijke intenties kunt u voorleggen aan de heilige Pater Titus Brandsma. Deze Noveen is een uitgave van de Stichting Vrienden van Pater Titus Brandsma en onze parochie heeft toestemming om deze te gebruiken. De Noveen kan – zoals gebruikelijk – hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Lees meer
Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer