Onderwerp van de week

Cadeautjes

Komende zondag vieren we Moederdag. En bij Moederdag horen cadeautjes.

Ze hoeven niet gelikt of duur te zijn. Ik denk dat veel moeders het liefst zelf gemaakte cadeautjes hebben. Die de kinderen met veel aandacht gemaakt hebben voor de allerliefste moeder van de wereld. Extra mooi verpakt met een grote strik. Met zo’n cadeau geef je ook iets van jezelf. En dat zijn de leukste en mooiste cadeautjes. Daar ben je extra zuinig mee, want ze zijn onbetaalbaar.

In het evangelie van zondag heeft Jezus het ook over cadeaus. Die zijn verpakt als schaap, maar het blijven evengoed cadeaus. Die heeft Hij van zijn Vader, van God gekregen. En ook God heeft iets van zichzelf in die cadeaus gestopt. Hij heeft er erg zijn best op gedaan. En Jezus, de Goede Herder, is er blij mee en zorgt er goed voor.
Die cadeautjes voor Jezus, dat zijn wij. Beseffen we wel dat we Hem gegeven zijn? We leven niet altijd met het idee dat we een cadeau voor Jezus zijn. Het is goed om daar af en toe bij stil te staan, al is het een keer per jaar.
Ik hoop dat zowel moeders als Jezus nog lang van hun cadeautjes mogen genieten.
Fijne Moederdag!
Diaken Anton Janssen

R.K.-Lievevrouweparochie

2 mei 2022

Meer Onderwerpen van de week:

Op weg naar Pinksteren …

Op weg naar Pinksteren …

Na Zijn verrijzenis had Jezus Zijn leerlingen duidelijk laten aanvoelen, dat Hij krachtig, levendig onder hen aanwezig was, maar wel op een heel andere manier dan vroeger.

Lees meer
Gebed tot de Heilige Titus Brandsma

Gebed tot de Heilige Titus Brandsma

Lieve mensen!
Afgelopen zondag 15 mei is Titus Brandsma door paus Franciscus heilig verklaard. Het raakt me en geeft me een gevoel van trots te zijn op deze pater Karmeliet uit Friesland.

Lees meer
Voorbeeld

Voorbeeld

Op zondag 15 mei wordt Titus Brandsma door Paus Franciscus in Rome heilig verklaard. Pater Titus Brandsma stond zijn hele leven bekend als een beminnelijke, geduldige en moedige man.

Lees meer