Onderwerp van de week

Cadeautjes

Komende zondag vieren we Moederdag. En bij Moederdag horen cadeautjes.

Ze hoeven niet gelikt of duur te zijn. Ik denk dat veel moeders het liefst zelf gemaakte cadeautjes hebben. Die de kinderen met veel aandacht gemaakt hebben voor de allerliefste moeder van de wereld. Extra mooi verpakt met een grote strik. Met zo’n cadeau geef je ook iets van jezelf. En dat zijn de leukste en mooiste cadeautjes. Daar ben je extra zuinig mee, want ze zijn onbetaalbaar.

In het evangelie van zondag heeft Jezus het ook over cadeaus. Die zijn verpakt als schaap, maar het blijven evengoed cadeaus. Die heeft Hij van zijn Vader, van God gekregen. En ook God heeft iets van zichzelf in die cadeaus gestopt. Hij heeft er erg zijn best op gedaan. En Jezus, de Goede Herder, is er blij mee en zorgt er goed voor.
Die cadeautjes voor Jezus, dat zijn wij. Beseffen we wel dat we Hem gegeven zijn? We leven niet altijd met het idee dat we een cadeau voor Jezus zijn. Het is goed om daar af en toe bij stil te staan, al is het een keer per jaar.
Ik hoop dat zowel moeders als Jezus nog lang van hun cadeautjes mogen genieten.
Fijne Moederdag!
Diaken Anton Janssen

R.K.-Lievevrouweparochie

2 mei 2022

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer