Onderwerp van de week

Op weg naar Pasen …

Jezus bracht veertig dagen door in de woestijn (Marcus 1, 12-15).

Hij werd er door de satan op de proef gesteld. Voor de Israëlieten was de woestijn niet zomaar een dorre plaats. Uit ervaring – de tocht door de woestijn – wisten ze dat je in de woestijn kon overleven.
Om te overleven in de woestijn moest je alles achter laten wat niet levensnoodzakelijk was, en spaarzaam omspringen met de levensbronnen. Grote profeten – zoals Mozes en Elia – brachten een tijd door in de woestijn voordat ze aan hun werk begonnen. Want de woestijn is ook de plaats waar mensen tot zichzelf kunnen komen, waar mensen steeds dieper ontdekken waar het in hun leven om gaat.

Dat kan een moeizaam proces zijn, met crises en door diepe dalen heen, in maanden of jaren die inderdaad dor en onvruchtbaar lijken. Maar mensen kunnen er gelouterd uitkomen, hun eigen levensbronnen ontdekken of herontdekken, meer overtuigd worden van hun eigen mogelijkheden, meer overtuigd zijn van de weg die ze mogen gaan.

In de woestijn van het leven kunnen mensen innerlijk sterk worden. Op die manier kunnen we de Veertigdagentijd ook gebruiken om ons eigen persoonlijk geloof te versterken en onze relatie met de Heer te verdiepen. Op weg naar Pasen!
Diaken Jan Foesenek

R.K.-Lievevrouweparochie

12 februari 2024

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer