Oproep voor de voedselbank in Bergen op Zoom

door | jul 25, 2023 | Alle leeftijden, Nieuws

Sinds 2020 (het begin van de coronatijd) steunen we vanuit de Lievevrouweparochie de voedselbank in Bergen op Zoom. Je kunt meedoen door voedsel in te leveren bij de OLV van Lourdeskerk en de St.-Gertrudiskerk. Van alle kanten bereiken ons berichten in de media, dat de voedselbanken steeds meer mensen moeten helpen. Vandaar deze oproep om - als het mogelijk is voor jou - om voedsel in te leveren in onze kerken. Een suggestielijst van producten vind je in dit artikel.
Veel voedsel wordt onnodig vernietigd

Voedselbanken kopen geen eten maar zamelen voedsel. Veelal voedsel dat anders vernietigd zou worden. Met het voedsel dat gedoneerd wordt helpen de voedselbanken momenteel zo’n 5% van huishoudens die in armoede leven.
Al het voedsel dat de Voedselbank uitdeelt, wordt geschonken. Ook particulieren kunnen (houdbare) levensmiddelen en producten voor huishoudelijke en persoonlijke hygiëne schenken. Voor alles geldt: mits de verpakking onaangebroken is en de THT/TGT datum correct is en de producten 100% kwalitatief goed zijn.

Zeer gevraagde producten door de voedselbank

Volkoren pasta, Zilvervliesrijst, Lang houdbare halfvolle melk, Groenteconserven,
Soep in blik of zak, Zonnebloem of olijfolie, Vis in blik, Koffie of thee, Couscous,
Havermout, enz., enz.
Stuurgroep Diaconie Lievevrouweparochie

Meer interessante berichten:

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

In mei start een nieuwe serie van vier Leerling avonden. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een stevige inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerling avonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.

Lees meer
Magnificat fotowedstrijd

Magnificat fotowedstrijd

Begin juni komt een nieuw nummer van ons digitaal parochieblad Magnificat uit. De redactie schrijft een fotowedstrijd uit. Stuur een foto in rond het thema ontmoeten. De winnende foto wordt op de cover van de volgende Magnificat geplaatst.

Lees meer