Parochienieuws week 15

door | apr 10, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Beeldje van de Goede Herder te koop
Er is een beeldje van de Goede Herder, die een schaapje in zijn handen draagt, te koop. Je kunt intekenen voor het beeldje in het Parochiecentrum en in de OLV van Lourdeskerk. Het beeldje is 20 cm hoog en kost € 17,50.
ReliVisie
Vrijdag 12 april om 10.00 uur op ZuidWest TV vanuit de Emmauskerk te Bergen op Zoom, daarna ieder uur herhaald.
On the Move
Vrijdag 12 april bijeenkomst van de tieners in het Praathuis van de OLV van Lourdeskerk, van 19.15-21.00 uur. Thema: Positiviteit. Op vrijdag 19 april is er een extra On the Move bijeenkomst, over Bernadette.
Viering met vier koren in het teken van verbinden
Op zaterdag 13 april om 17:00 uur zingen vier koren uit de regio in de OLV van Lourdeskerk. Het Kerkkoor OLV van Lourdes(zie foto) en SamenZangKoor uit Bergen op Zoom, het Antoniuskoor uit Lepelstraat en de Sintekrijnscantorij uit Halsteren staan die dag onder leiding van Nadia Rutkovska, met orgelbegeleiding van Hans Dogge. Na afloop is er ontmoeting met koffie en thee. Deze viering is ook te volgen via livestream: www.lievevrouweparochie.nl/livestream of kerkdienstgemist.nl
KinderWoordDienst
Zondag 14 april KinderWoordDienst tijdens de Eucharistieviering van 11.00 uur in de OLV van Lourdeskerk.
Gezinsdag Onze V/vader in Oosterhout
Op zondag 14 april 2024 is er weer een gezinsdag, georganiseerd door bisdom Breda. Na de mis en lunch is er een programma over je eigen vader en God als Vader voor ouders, tieners en kinderen. Aan het eind is er pizza. Lees meer op https://bisdombreda.nl/agenda/onzevader/
Bijbel lezen: De vreugde van het evangelie ervaren
Dinsdag 16 april start een nieuw aanbod om samen in gesprek te gaan over de Bijbel, waarbij je ontdekt wat God tegen jou zegt in het evangelie. Er zijn zes bijeenkomsten, steeds op dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur in het Praathuis in de OLV van Lourdeskerk, Prins Bernhardlaan 66 in Bergen op Zoom, o.l.v. diaken Anton Janssen. Aanmelden: 06-10578430 of antonjanssen@lievevrouweparochie.nl
Relieken van Bernadette naar Bergen op Zoom
Dinsdag 23 april komen de relieken van de H. Bernadette Soubirous uit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk. Op deze dag van gebed zijn er verschillende vieringen in de kerk, met de eucharistieviering en lichtprocessie ’s avonds als hoogtepunt. Er is om 11.00 uur een welkomstviering, om 12.00 uur Angelus en middaggebed en om 19.00 uur een eucharistieviering met aansluitend een lichtprocessie door de wijk. De hele dag en de nacht van dinsdag naar woensdag is de kerk open voor gebed. Bewoners van tanteLouise brengen die middag (14.30 uur) een Mariahulde, net als zusters uit Roosendaal met pastoor Klemens Hayon (21.30 uur). Woensdag 24 april om 9.00 uur vertrek van de relieken naar Breda.
30 jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek
23 april is het 30 jaar geleden dat Paul tot priester werd gewijd. Hij is hoofdcelebrant in de eucharistieviering om 19.00 uur. Aansluitend aan de lichtprocessie (zie hierboven) is er gelegenheid hem te feliciteren in het Patronaat, Lourdesplein 1.
Cadeausuggestie: een bijdrage voor een nieuwe mantel voor het Mariabeeld uit Merksem, gift via op IBAN NL35 RABO 0106 1043 30 t.a.v. Lievevrouweparochie o.v.v. 30-jaar Priester Paul Verbeek. Vanaf 20 april staat er in beide kerken ook een bus waarin je een persoonlijke gelukwens aan onze pastoor kunt doen. Wensen per post kun je sturen naar Burg. Stulemeijerlaan 8, 4611 EE Bergen op Zoom.
Middaggebed
Woensdag 24 april Middaggebed met Eucharistische Aanbidding in de Sacramentskapel in de St.-Gertrudiskerk.
Lofprijs- en Gebedsavond
Woensdag 24 april 19.30 uur Lofprijs- en Gebedsavond in de OLV van Lourdeskerk.

Overleden

Maandag 8 april namen we in het crematorium afscheid van Harry Mulders, weduwnaar van Tineke Roest. Hij overleed zondag 31 maart op 73-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom. Zaterdag 13 april om 13.30 uur is de uitvaart in de St.-Gertrudiskerk van Tonny Willigers, weduwe van Adrianus Augustijn. Zij overleed vrijdag 5 april op 90-jarige leeftijd en woonde in Moerstraten. Maandag 15 april nemen we om 14.00 uur in het crematorium afscheid van Agnes Beekman, weduwe van Herman Limberger. Zij overleed maandag 8 april op 90-jarige leeftijd en woonde in Bergen op Zoom.

Opbrengsten

De opbrengst van de collectes van alle paasvieringen in beide kerken was  € 4062,73. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer