Roepingenzondag

door | apr 16, 2024 | Inspiratie, Nieuws

Zondag 21 april is het Roepingenzondag. Daarom bidden we dit weekend in alle vieringen voor roepingen tot het priesterschap, diaconaat en het religieuze leven. Zondagmiddag is er in Hulst een gebedsbijeenkomst voor het bisdom Breda rond roepingen, bij de reliek van Bernadette.

God roept mensen heel persoonlijk. Dat kan een roeping zijn tot werken of leven in de kerk of in een kloostergemeenschap. Iedere gelovige is geroepen om in het voetspoor van Jezus te gaan en te luisteren naar wat God van je vraagt. Dat kan soms een hele weg zijn, daarom is het thema dit jaar “Wat vraagt God van mij?” Op roepingenzondag, als we het evangelie van de Goede Herder horen, bidden we voor roepingen tot kerkelijk werk en het religieuze leven.

Programma in Hulst

De gebedskring voor roepingen van het bisdom Breda komt jaarlijks op Roepingenzondag bij elkaar om te bidden. Iedereen is welkom om daarbij aan te sluiten. Dit jaar is de bijeenkomst in Hulst. De reliek van Bernadette is die dag in de H. Willibrordusbasiliek, Steenstraat 2, te Hulst. Daarom houdt vicaris en pastoor Paul Verbeek daar die middag een lezing over Bernadette. Hij zal haar leven verbinden aan onze roepingsvragen.

  • 14.30 uur Lezing over Bernadette door vicaris Paul Verbeek
  • 16.00 uur Vesperviering met gebed voor roepingen

Wanneer je vragen hebt over je eigen roeping, of daar eens over van gedachten wil wisselen, kun je altijd contact opnemen met iemand van het pastoraal team, via het Parochiecentrum (0164-233574).

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer