Schuif aan bij Alpha

door | nov 13, 2023 | Alle leeftijden, Nieuws

Donderdag 11 januari 2024 start een nieuwe Alpha in Bergen op Zoom. Alpha is een plek waar je meer kunt ontdekken over geloof en de grote vragen van het leven. Iedere avond begint met een lekkere maaltijd. Schuif jij ook aan?

Heb je vragen over het leven of over het katholieke geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer, wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. Alpha is gratis.

Schuif aan!

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Bijvoorbeeld: Wie is Jezus nu eigenlijk? Hoe kun je geloven en wat is de betekenis van bidden? Daarna deel je jouw gedachten in een kleine groep. Oud-deelnemer Nannie zei daarover:

“Dit ervaarde ik als een veilige plek waarin bijzondere (levens)verhalen en vragen op een respectvolle manier, zonder oordeel, gedeeld konden worden.”

Er zijn tien donderdagavonden en één bijeenkomst op zaterdag 17 februari 2024. Noteer die zaterdag zeker in je agenda, want die dag is de belangrijkste van Alpha.

Nieuwsgierig? Heb je nog vragen?

Kom vrijblijvend naar de informatieavond op donderdag 7 december 2023 van 19.30—21.00 uur, met koffie of thee en wat lekkers. In Het Eventum, Dr. Ir. Van Veenweg 8, Bergen op Zoom.

Alpha in het kort
  • Tien donderdagen van 11-01 t/m 31-03, telkens van 18.00 – 21.00 uur. En zaterdag 17-02-2024 van 9.30 tot 14.30 uur in Roosendaal.
  • In Het Eventum, Dr. Ir. Van Veenweg 8, Bergen op Zoom.
  • Meld je uiterlijk 5 januari aan bij pastor Fredi Hagedoorn: fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl en 06-27420542.
  • Download hier de folder of neem hem mee uit de kerk.

Meer interessante berichten:

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

De adventsperiode is de voorbereidingstijd van vier weken naar Kerstmis, het feest van Hoop en Licht. In diezelfde periode voert Adventsactie campagne en dit jaar staan er vier projecten centraal. Projecten die aandacht besteden aan het onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Lees meer
Bijzondere vieringen in de advent

Bijzondere vieringen in de advent

De komende week zijn er verschillende bijzondere vieringen in de advent. We vieren Maria die de knopen ontwart (8-12), de aankomst van het Vredeslicht van Bethlehem (13-12) en Lessons & Carols (16-12). De Kerststallententoonstelling wordt ook geopend (8-12). Wees welkom om mee te vieren.

Lees meer