Onderwerp van de week

Veerkracht

Ik dacht van de week, met alle taken en het werk, het gaat lekker met mijn veerkracht. Ik kan de dingen goed aan. Kom maar op, met het leven, dacht ik nog. Ik denk dat dat het moment was dat God hardop begon te lachen.

Want vervolgens hoorde ik dat de Alpha toch niet op onze gebruikelijke locatie kon plaatsvinden. De open dag van de school waren ze vergeten aan ons door te geven. Snel legde ik wat contacten en in de Catharinakapel vonden we een locatie voor één avond.

Door persoonlijke omstandigheden kon de mevrouw die zou koken, het eten niet op de dag zelf klaarmaken, maar zou ze dat eerder doen. Ik zei: “Breng het dan maar naar mij,” – ik zat immers goed in mijn veerkracht.

Toen begon ik toch wel te zweten. Het eten voor tweeëntwintig mensen opwarmen en op tijd meenemen: mijn hele aanrecht stond vol met pannen en bakjes.

Ik probeerde terug te komen bij mijn net gevonden basisvertrouwen, dat het wel goed zal komen met alles. Het schoot me te binnen dat ik het niet alleen hoef te doen, en ik appte iemand om mee te denken. Met haar tips is het allemaal gelukt en iedereen had lekker eten en in de kapel liep alles goed.

Ik ben benieuwd waar God me gaat brengen, om nog verder te groeien in veerkracht.

Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

29 januari 2024

Meer Onderwerpen van de week:

Luisteren en genieten

Luisteren en genieten

Naar welke muziek luister jij graag? Mijn favoriete popgroep is Queen, en daarnaast is er veel muziek waar ik graag naar luister en van kan genieten. Maar als God vraagt om naar zijn Zoon te luisteren, geloof ik dat Hij daar net iets anders mee bedoeld.

Lees meer