Onderwerp van de week

Verstop jezelf niet

“Je bent de moeite waard en hebt een heleboel in je mars. Je kan groeien en jezelf ontwikkelen.”

Hoe vaak zeggen we dat tegen onszelf? Hoe vaak is dat tegen ons gezegd, nadat we van school af kwamen?
Het evangelie van zondag doet misschien denken aan een reclame voor bijscholing. ‘Je kunt je talenten ontwikkelen,’ zegt Jezus, ‘stop ze niet in de grond’.
Maar het mooie aan de tekst is, dat wie twee talenten heeft, en daarmee aan de slag gaat, er twee bij krijgt. En wie vijf talenten heeft, kan daarbij nog vijf andere talenten ontwikkelen.

En is dat ook niet hoe ons leven gaat? Je kiest een opleiding, je krijgt een taak en gaandeweg word je voor iets anders gevraagd. Iemand ziet meer in jou, dan je misschien zelf dacht. Je krijgt veel voor je kiezen en ontdekt in jezelf veerkracht, draagkracht, naastenliefde.
Deze groei vraagt alleen maar, dat je je eigen talent niet in de grond verstopt. Met andere woorden: verstop jezelf niet. Geloof in jezelf en in je mogelijkheden. Ook jij kunt groeien, ook jij bent waardevol in Gods ogen.

Laat dat maar bij je binnen komen!
Pastor Fredi Hagedoorn

R.K.-Lievevrouweparochie

Meer Onderwerpen van de week:

Je wordt door God bemind

Je wordt door God bemind

In de gesprekken met kinderen worden zij soms uitgenodigd om een tijdlijn te tekenen. Het is een visualisering van hun levensweg, met de aanduiding van de voornaamste gebeurtenissen.

Lees meer