Vormsel

door | jan 10, 2024 | Kinderen, Nieuws

Aan het begin van ieder schooljaar start de werkgroep Vormsel met de groep 8 leerlingen aan het traject Vormselkracht, het Licht op je pad. Op zaterdag 13 januari 2024 ontvangen 10 Vormelingen hun Vormsel in de St.-Gertrudiskerk.

Om het Vormsel te ontvangen komen wij eerst in 7 bijeenkomsten bij elkaar om samen te praten, knutselen en met spelletjes duidelijk te maken waarom het Vormsel belangrijk voor jou is. Maar vooral dat je zelf een keuze kan maken of het Vormsel bij je past!

Wat bij elke bijeenkomst terugkomt, zijn de gebeden met de kralen. De kralen die een kleur en betekenis dragen, namelijk: geel (naast mij), oranje (dank), blauw (dromen), doorzichtig (om stilte), gouden (sterke benen), lila (vergeving) en rood (om liefde).

Aan de hand van het werkboek behandelen wij diversen thema’s. Het allereerste thema en bijeenkomst gaat over kennismaken. Wie ben je, wat zijn je hobby’s. Na de eerste kennismaking starten we onze tweede bijeenkomst met samen te eten. Zo leer je elkaar nog beter kennen. En maakt het de weg vrij om samen de weg te bewandelen naar het Vormsel.

Daarna worden in de navolgende bijeenkomsten onder andere het Paasverhaal, naastenliefde en  Geloofsbelijdenis behandeld. Met het lezen van Bijbelverhalen, het maken van opdrachten en luisteren naar elkaar bereiden wij je voor, voor het Vormsel.

Iedereen is van harte welkom bij het Vormsel aanwezig te zijn op zaterdag 13 januari om 15.00 uur in de St.-Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat.

Ingeborg Versijp, werkgroep Vormsel
(Foto: Dick Vermaas, Vormsel 2022)

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer