Onderwerp van de week

Ziede z’ok vliege?!

Beste Krabben!! Da’s ut motto dees jaar bij ons in ut Krabbegat.

We zullen eel wa bonte vogels deur ons Krabbegat zien vliege meej Vasteanavend.
Vanaf ut Neuzebal is ons scheldestadje anders dan anders.
D’r hangt een andere lucht en geest.
We wete bij ons in ‘t Krabbegat wel raad met dit volksfeest.

Deez dagen voelen we ons een grote familie. We kunnen ons als de meest leutige dweil uitdossen. Het masker blijft een geliefd voorwerp tijdens deze dagen van leut en ontspanning. Misschien voelen we ons met masker op veiliger dan zonder.
Diverse mensen kunnen hierdoor tijdens het Vastenavond meer zichzelf zijn dan anders. Ze hebben het idee dat ze niet herkend worden. Tevens is de slogan van dit feest dat iedereen gelijk is en daarom plezier mag maken met elkaar.
Dat is het wonderlijke van dit volksfeest wat nadrukkelijk een link heeft met onze katholieke traditie. Immers met het weekend voor Vastenavond (karnavalsdinsdag) hebben we hopelijk genoeg energie opgedaan om met Aswoensdag de Veertigdagentijd te beginnen als voorbereiding op het feest der feesten: Pasen.

Met Vastenavond mogen we allemaal uit ons dak vliege om de sobere vastentijd aan te kunnen. Daarom wens ik u allen veul leut toe bij ons in het Krabbegat.
Pastoor Paul Verbeek

R.K.-Lievevrouweparochie

Meer Onderwerpen van de week:

Even voorstellen…

Even voorstellen…

In nieuwe groepen en bij kennismakingen zeggen we onze naam. Soms met een handdruk erbij. In het verloop van het gesprek blijkt soms, dat die ander jouw naam helemaal niet goed verstaan heeft. Zelf probeer ik er op te letten, goed en duidelijk te spreken, maar dat lukt toch niet altijd.

Lees meer