Onderwerp van de week

Ziede z’ok vliege?!

Beste Krabben!! Da’s ut motto dees jaar bij ons in ut Krabbegat.

We zullen eel wa bonte vogels deur ons Krabbegat zien vliege meej Vasteanavend.
Vanaf ut Neuzebal is ons scheldestadje anders dan anders.
D’r hangt een andere lucht en geest.
We wete bij ons in ‘t Krabbegat wel raad met dit volksfeest.

Deez dagen voelen we ons een grote familie. We kunnen ons als de meest leutige dweil uitdossen. Het masker blijft een geliefd voorwerp tijdens deze dagen van leut en ontspanning. Misschien voelen we ons met masker op veiliger dan zonder.
Diverse mensen kunnen hierdoor tijdens het Vastenavond meer zichzelf zijn dan anders. Ze hebben het idee dat ze niet herkend worden. Tevens is de slogan van dit feest dat iedereen gelijk is en daarom plezier mag maken met elkaar.
Dat is het wonderlijke van dit volksfeest wat nadrukkelijk een link heeft met onze katholieke traditie. Immers met het weekend voor Vastenavond (karnavalsdinsdag) hebben we hopelijk genoeg energie opgedaan om met Aswoensdag de Veertigdagentijd te beginnen als voorbereiding op het feest der feesten: Pasen.

Met Vastenavond mogen we allemaal uit ons dak vliege om de sobere vastentijd aan te kunnen. Daarom wens ik u allen veul leut toe bij ons in het Krabbegat.
Pastoor Paul Verbeek

R.K.-Lievevrouweparochie

Meer Onderwerpen van de week:

Luisteren en genieten

Luisteren en genieten

Naar welke muziek luister jij graag? Mijn favoriete popgroep is Queen, en daarnaast is er veel muziek waar ik graag naar luister en van kan genieten. Maar als God vraagt om naar zijn Zoon te luisteren, geloof ik dat Hij daar net iets anders mee bedoeld.

Lees meer
Veerkracht

Veerkracht

Ik dacht van de week, met alle taken en het werk, het gaat lekker met mijn veerkracht. Ik kan de dingen goed aan. Kom maar op, met het leven, dacht ik nog. Ik denk dat dat het moment was dat God hardop begon te lachen.

Lees meer