Geslaagd Bergs alternatief voor Stille Omgang

door | mrt 22, 2022 | Nieuws | 0 Reacties

Op zaterdag 19 maart vond voor de eerste keer het Bergs alternatief voor de Stille Omgang in Amsterdam plaats. Door de naweeën van de coronamaatregelen konden we nog niet met een bus naar Amsterdam.

De avond startte met een gebedsmoment in de Sacramentskapel, met teksten van o.a. St. Franciscus en Titus Brandsma, en muziek van Wim de Veth op saxofoon. Deelnemers kregen bij binnenkomst een gebedskaart, waarop ze aan konden geven waarvoor ze meeliepen. De deelnemers namen dit ook mee in de voorbede.

Daarna liepen de ruim 30 aanwezigen een stille tocht door de binnenstad van Bergen op Zoom, grotendeels via de route van de Maria Ommegang. Daarna was er onder het genot van een kop koffie en thee een ontmoeting in de St.-Gertrudiskerk.

Meer interessante berichten:

Jazzdienst en Jazz brunch

Jazzdienst en Jazz brunch

Traditiegetrouw vindt in het eerste weekend na Pinksteren het Jazzweekend plaats in Bergen op Zoom. En op zondag 26 mei om 12.00 uur komt de Jazzmuziek de kerk in, tijdens de Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk. Vooraf kan je aanschuiven bij een gezellige en smakelijke Jazz brunch in de tuin van de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer
Peuter/kleuterkerk met Pinksteren

Peuter/kleuterkerk met Pinksteren

Zondag 19 mei is er weer een viering van de Peuter/ kleuterkerk “Geef mij je hand”, voor de allerjongsten en hun gezin. Pastor Fredi Hagedoorn gaat voor in deze viering over Pinksteren. Pinksteren gaat over durven. Durf jij al veel of ben je wel eens verlegen? Ontdek en vier mee.

Lees meer
Zalving geloofsleerling

Zalving geloofsleerling

Op zondag 5 mei werd in de Eucharistieviering in de stadskerk St.-Gertrudis een geloofsleerling gezalfd met catechumenenolie.

Lees meer