Peuter/Kleuter viering ‘Geef mij je hand’

door | nov 1, 2023 | Kinderen, Nieuws

Zondag 5 november is er weer een nieuwe viering voor de allerjongsten. Peuters, kleuters en hun gezinnen zijn uitgenodigd voor een viering met als thema “Hubertus”.


Pastor Fredi Hagedoorn vertelt dit keer over Hubertus. Hubertus was een jager. En hij wordt vaak met een hert wordt afgebeeld. En dan geen gewoon hert, maar met een kruis tussen zijn gewei!

Wil je er meer van weten? Kom dan naar de viering! En na afloop is er natuurlijk een ‘hubke’. Want dat hoort bij het feest van Hubertus.

Geef mij je hand - viering

“Geef mij je hand” heeft altijd dezelfde opbouw. Dat geeft voor kinderen herkenning. Na het kruisteken plakken ze een handje met hun naam op een bord en steken ze een kaarsje aan. Er is een gebedje, een liedje en een verhaal. Na de uitleg bij het verhaal dansen de kinderen samen met hun ouders. Alle liedjes zijn gemaakt op melodieën van bekende kinderliedjes. Bij de zegen leggen de ouders hun hand op de schouder van hun kind. De viering duurt ongeveer 30 minuten.

Vierenderwijs raken de kinderen vertrouwd met de kerk. Ouders kunnen elkaar na afloop bij een kopje koffie of thee nog ontmoeten en ervaringen uitwisselen.
Zondag 5 november, 9.30 uur in de OLV van Lourdeskerk, voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en hun families.

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer