Roepingenzondag

door | apr 16, 2024 | Inspiratie, Nieuws

Zondag 21 april is het Roepingenzondag. Daarom bidden we dit weekend in alle vieringen voor roepingen tot het priesterschap, diaconaat en het religieuze leven. Zondagmiddag is er in Hulst een gebedsbijeenkomst voor het bisdom Breda rond roepingen, bij de reliek van Bernadette.

God roept mensen heel persoonlijk. Dat kan een roeping zijn tot werken of leven in de kerk of in een kloostergemeenschap. Iedere gelovige is geroepen om in het voetspoor van Jezus te gaan en te luisteren naar wat God van je vraagt. Dat kan soms een hele weg zijn, daarom is het thema dit jaar “Wat vraagt God van mij?” Op roepingenzondag, als we het evangelie van de Goede Herder horen, bidden we voor roepingen tot kerkelijk werk en het religieuze leven.

Programma in Hulst

De gebedskring voor roepingen van het bisdom Breda komt jaarlijks op Roepingenzondag bij elkaar om te bidden. Iedereen is welkom om daarbij aan te sluiten. Dit jaar is de bijeenkomst in Hulst. De reliek van Bernadette is die dag in de H. Willibrordusbasiliek, Steenstraat 2, te Hulst. Daarom houdt vicaris en pastoor Paul Verbeek daar die middag een lezing over Bernadette. Hij zal haar leven verbinden aan onze roepingsvragen.

  • 14.30 uur Lezing over Bernadette door vicaris Paul Verbeek
  • 16.00 uur Vesperviering met gebed voor roepingen

Wanneer je vragen hebt over je eigen roeping, of daar eens over van gedachten wil wisselen, kun je altijd contact opnemen met iemand van het pastoraal team, via het Parochiecentrum (0164-233574).

Meer inspiratie:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Zondag 19 mei is er weer een viering van de Peuter/ kleuterkerk “Geef mij je hand”, voor de allerjongsten en hun gezin. Pastor Fredi Hagedoorn gaat voor in deze viering over Pinksteren. Pinksteren gaat over durven. Durf jij al veel of ben je wel eens verlegen? Ontdek en vier mee.

Lees meer
Verdiep je geloof op de Leerling avonden

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

In mei start een nieuwe serie van vier Leerling avonden. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een stevige inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerling avonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.

Lees meer