Handen schudden bij de vredewens

door | apr 16, 2024 | Inspiratie, Nieuws

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Door de coronabeperkingen en het vieren op afstand van elkaar, was het lange tijd niet toegestaan elkaar de hand te schudden bij de vredewens. Nu we elkaar wel weer mogen begroeten en ontmoeten, willen we het handen schudden bij de vredewens weer invoeren. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om elkaar met gevouwen handen de vrede te wensen. Dat kan zeker voor mensen die verderop in de kerk staan.
Bij het geven van een hand aan de ander kun je zeggen: “Vrede van Christus”, of “Vrede voor jou”.
(Beeld: GettyImages)

Meer inspiratie:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Zondag 19 mei is er weer een viering van de Peuter/ kleuterkerk “Geef mij je hand”, voor de allerjongsten en hun gezin. Pastor Fredi Hagedoorn gaat voor in deze viering over Pinksteren. Pinksteren gaat over durven. Durf jij al veel of ben je wel eens verlegen? Ontdek en vier mee.

Lees meer
Verdiep je geloof op de Leerling avonden

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

In mei start een nieuwe serie van vier Leerling avonden. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een stevige inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerling avonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.

Lees meer