Overweging bij het Hoogfeest van de Openbaring van de Heer, oftewel Driekoningen

door | jan 4, 2021 | Inspiratie | 0 Reacties

In het weekend van Driekoningen preekte pastoor Paul Verbeek: "Vandaag mogen we met de drie wijzen uit het Oosten op stap. Ze lijken meer op de mens van nu dan we op het eerste gezicht zouden denken. Ook de hedendaagse mens is op zoek en staat open voor zoveel nieuwe culturen en godsdiensten. En ook zij kunnen, zoals de wijzen, uitkomen bij het kerstkind".

Op zondag 3 januari vierden we het Hoogfeest van de Openbaring van de Heer, oftewel Driekoningen. Als eerste lezing lazen we uit het boek Jesaja (Jes. 60,1-6), als tweede lezing uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze (Ef. 3,2-3a.5-6) en uit het evangelie volgens Matteus (Mt. 2,1-12).

De hele Eucharistieviering terugzien
Overwegingen van Kerstmis

Lees de overwegingen van Kerstmis en Oud en Nieuw terug op www.lievevrouweparochie.nl/inspiratie

Meer interessante berichten:

Veertig jaar oecumenische gespreksgroep

De oecumenische gespreksgroep bestaat veertig jaar. Tien keer per jaar komt de groep onder leiding van emeritus pastor Jo Staps samen. Ze lezen boeken op het snijvlak van kerk en samenleving. “Want een boek in je eentje lezen, of samen met anderen, is een hemelsbreed verschil.”

Actie Kerkbalans 2021 heeft vertraging

Geef vandaag voor de kerk van morgen
Van zaterdag 16 januari tot zaterdag 30 januari 2021 wordt de Actie Kerkbalans landelijk gehouden. De Lievevrouweparochie bericht u altijd in deze periode. Helaas kan dat dit jaar niet zo zijn.

Week van gebed voor de eenheid

Zondag 17 tot en met 24 januari is de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Centraal staat het Bijbelgedeelte Johannes 15 vers 5-9: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’