Preek Tweede Kerstdag

door | dec 23, 2020 | Inspiratie | 0 Reacties

Op de Tweede Kerstdag (26 december 2020) vieren we vandaag het feest van de heilige Stefanus. Als eerste lezing lezen we uit de Handelingen (Hand. 6,8-10; 7,54-60) en uit het evangelie van Matteüs (Mt. 10,17-22). Op deze dag lijkt erop dat Kerstmis alweer voorbij is.

De liturgische kleur is rood en niet meer wit. Misschien is de bloemversiering ter ere van de martelaar, die wij vandaag vieren, de heilige Stefanus. Hij is de eerste volwassene, die zijn leven voor Christus heeft gegeven. Stefanus is vermoord in aanwezigheid van Saulus, die zich later weer zou bekeren tot de grote heilige apostel Paulus. Het woordje ‘martelaar’ betekent oorspronkelijk ‘getuige’. Stefanus heeft volhardend getuigenis afgelegd van zijn geloof. De steniging tot de dood waren het gevolg.

Meer interessante berichten:

Veertig jaar oecumenische gespreksgroep

De oecumenische gespreksgroep bestaat veertig jaar. Tien keer per jaar komt de groep onder leiding van emeritus pastor Jo Staps samen. Ze lezen boeken op het snijvlak van kerk en samenleving. “Want een boek in je eentje lezen, of samen met anderen, is een hemelsbreed verschil.”

Actie Kerkbalans 2021 heeft vertraging

Geef vandaag voor de kerk van morgen
Van zaterdag 16 januari tot zaterdag 30 januari 2021 wordt de Actie Kerkbalans landelijk gehouden. De Lievevrouweparochie bericht u altijd in deze periode. Helaas kan dat dit jaar niet zo zijn.

Week van gebed voor de eenheid

Zondag 17 tot en met 24 januari is de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Centraal staat het Bijbelgedeelte Johannes 15 vers 5-9: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’