Bijeenkomst Rouw en Verlies: Kijken naar de natuur

door | mrt 13, 2024 | Nieuws, Senioren

In de natuur kun je de cyclus van leven en dood herkennen. Dood wordt weer leven. Deze cyclus zien en beleven kan een 'schrale' troost zijn.

We zeggen allemaal wel eens: “De dood hoort bij het leven”. Maar als dit tegen je gezegd wordt, terwijl jij je dierbare zo mist, dan kan dit als een dooddoener voelen.

Ook als we in de natuur kijken zien we de cyclus van leven en dood. Afgevallen bladeren worden tot humus voor het nieuwe leven in het voorjaar. Of de dode boom waar zoveel nieuw leven op ontstaat. Deze cyclus zien en beleven kan een “schrale” troost zijn.

We staan bij dit alles stil en delen ervaringen rond de viering van rouw en verlies op zondag 17 maart 2024. We hopen je dan weer te ontmoeten in de St.- Catharinakapel, ingang Klaverstraat te Bergen op Zoom, om 14:30 uur. We sluiten de viering af met een kop koffie of thee om samen na te praten.

Meer interessante berichten:

Lintjesregen 2024

Lintjesregen 2024

Vandaag was het dan zover. De jaarlijkse traditie om aan vrijwillige medewerkers dankbaarheid te tonen voor hun inzet op allerlei gebieden en hen te belonen met een koninklijke onderscheiding.

Lees meer