Bisdom Breda start geloofscursus over de Bijbel

door | sep 20, 2023 | Nieuws

Op donderdag 5 oktober 2023 start het bisdom Breda met een geloofscursus over de Bijbel. Met de geloofscursus hoopt het bisdom Breda tegemoet te komen aan het verlangen naar geloofsverdieping en –verinnerlijking. De cursus is laagdrempelig en voorkennis is niet vereist.

De grond van ons geloof vinden we in de Bijbel, ook wel de Schrift genoemd. Het is een onmisbaar boek. Maar het vergt wel wat om dit boek goed te lezen en te verstaan. De Bijbel is eigenlijk geen boek, maar een bibliotheek. Vele boeken, uit heel verschillende perioden uit een ver verleden, zijn er in verzameld. En uit al die stemmen klinkt er één boodschap: die van God.

De Bijbel vertelt wie God is en wie Jezus is. Door Jezus kunnen we God nog beter leren kennen. Dat ontdek je pas als je leest en je openstelt voor wat er in de Bijbel staat.

Wil je daar meer over weten of leren? Kom dan naar de cursus. Diaken Anton Janssen neemt je mee op reis door de wereld van de Bijbel en licht een tip van de sluier op. Als je een bijbel hebt, neem die dan mee naar de cursus.

Wie-wat-waar
  • Voor wie: parochievrijwilligers, maar ook voor alle andere geïnteresseerden.
  • Wanneer: donderdag 5, 19 en 26 oktober en 9 november.
  • Waar: De cursuslocatie is bij ‘De Pelgrim 2’, Doelpad/Sint Annaplein in Oudenbosch. Daar zijn tevens parkeerplaatsen aanwezig.
  • Wie: diaken Anton Janssen is de cursusleider
  • Tijd: De cursus wordt gegeven van 19.30 tot 21.30 uur.
  • Kosten: Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage, op dat moment of over te maken, is welkom.
Aanmelden

Meer interessante berichten:

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Adventsactie 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

De adventsperiode is de voorbereidingstijd van vier weken naar Kerstmis, het feest van Hoop en Licht. In diezelfde periode voert Adventsactie campagne en dit jaar staan er vier projecten centraal. Projecten die aandacht besteden aan het onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.

Lees meer