Boekjes over Bernadette voor kinderen

door | apr 10, 2024 | Inspiratie, Kinderen, Nieuws

Dinsdag 23 april komt een reliek van Bernadette naar Bergen op Zoom. Die hele dag is er van alles te doen in de OLV van Lourdeskerk. Er zijn vieringen en we lopen een tocht rond de kerk met kaarsjes. Er zijn twee boekjes voor kinderen, met het verhaal van Bernadette. Je kunt de boekjes downloaden, of dit weekend meenemen uit één van onze kerken.
Wie was Bernadette?

Bernadette zag als 14 jarig meisje in 1858 een bijzonder mooie dame. Bernadette zag haar in een grot in Frankrijk, waar zij woonde. Zij is de enige die de mooie dame ziet. De vrouw bidt en praat tegen Bernadette. Bernadette moet in de grond graven. Waar het eerst nog droog was, ontstaat een bron. Bernadette ziet de vrouw wel 18 keer. Dan ontdekt ze dat de dame Maria is, de moeder van Jezus. In de OLV van Lourdeskerk zie je de nagebouwde grot met daarin Bernadette en Maria.

Op de plek waar ze verscheen aan Bernadette bouwen de mensen een kapel. Door het water uit de bron te drinken worden veel zieke mensen genezen. Nu nog komen veel mensen van over de hele wereld daar naar toe. Ze bidden, drinken het water uit de bron en lopen een route met brandende kaarsjes.

Bernadette in Bergen op Zoom

Van mensen van wie we houden, bewaren we vaak dingen. Een foto van oma of een handtekening van je favoriete voetballer. In de kerk hebben we van Bernadette ook spullen bewaard. Stukjes kleding, maar ook stukjes bot. Een stukje bot van Bernadette komt in een speciale gouden kist naar Bergen op Zoom. Op dinsdag 23 april gaan we de hele dag bij haar bidden. ’s Avonds is er een eucharistieviering. Daarna lopen we met kaarsjes rond de kerk, net zoals in Frankrijk gebeurt.

Ter voorbereiding daarop vertellen we in de KinderWoordDienst op 14 april over Bernadette. Op vrijdag 19 april is er een speciale tieneravond over Bernadette om 19.15 – 21.00 uur in het Praathuis.

Boekjes

Er zijn twee boekjes gemaakt voor kinderen over Bernadette. Je kunt de boekjes hier downloaden of meenemen uit onze kerken:

Neem contact op met het Parochiecentrum (0164-233574) als de boekjes op zijn en je toch graag een geprint boekje wil hebben.
Kijk hier voor het hele programma van dinsdag 23 april.
(Afbeelding: Crafty Little Blessings, via Rkkids.nl)

Meer inspiratie:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Peuter-/kleuterkerk met Pinksteren

Zondag 19 mei is er weer een viering van de Peuter/ kleuterkerk “Geef mij je hand”, voor de allerjongsten en hun gezin. Pastor Fredi Hagedoorn gaat voor in deze viering over Pinksteren. Pinksteren gaat over durven. Durf jij al veel of ben je wel eens verlegen? Ontdek en vier mee.

Lees meer
Verdiep je geloof op de Leerling avonden

Verdiep je geloof op de Leerling avonden

In mei start een nieuwe serie van vier Leerling avonden. Kom ook en verdiep je in kernthema’s van ons geloof. Na een stevige inleiding ga je samen met anderen in gesprek. De Leerling avonden zijn voor iedereen met nieuwsgierigheid naar ons geloof. Ook als je nog niet veel geleerd, ervaren of gelezen hebt, ben je van harte welkom.

Lees meer