Digitale adventsretraite 2020 van de Jezuïeten

door | nov 9, 2020 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

“Zie, ik kom spoedig” is de titel van de adventsretraite 2020. De retraite gaat op zondag 29 november van start en loopt tot vrijdag 25 december. Deelnemers aan de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail en bereiden zich zo voor op het feest van Kerstmis.

Het is alweer de dertiende digitale retraite van de jezuïeten. Ook jij kunt meedoen aan de retraite. Je ontvangt dan dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om het mysterie van Kerst intenser te beleven.

Nieuw dit jaar

Nieuw zijn de wekelijkse zoom-meditaties, verzorgd door de auteur van de digitale retraite, jezuïet Gregory Brenninkmeijer. Deelnemers aan de retraite krijgen iedere vrijdagavond een link om via Zoom om deel te kunnen nemen aan een geleide meditatie van een half uur. Op deze wijze kunnen de retraitanten in tijden van corona toch met elkaar verbonden zijn.

Aanbeveling pastoraal team

Het pastoraal team beveelt de digitale adventsretraite van harte bij je aan. Fredi Hagedoorn: “De retraites helpen mij telkens om me te verdiepen en me goed voor te bereiden op kerstmis. Iedere avond lees ik de tekst van de dag. Dan sta ik stil bij de vragen die worden gesteld. Ze gaan altijd over je eigen leven en je eigen geloof. Ik sluit af met een Onze Vader. Met de retraite beleef ik de advent bewuster en komt het feest van Kerstmis nog meer bij me binnen.”

Meedoen

Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.ignatiaansbidden.org. Je ontvangt dan iedere dag van de advent een gebedsmail. Al 16.000 mensen uit Nederland en Vlaanderen gingen je voor.

Meer inspiratie:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt 23 april vanuit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Iedereen is welkom om te komen kijken. Er zijn vieringen en de kerk is de hele dag en nacht geopend. Zo kan iedereen Lourdes dicht bij huis beleven.

Lees meer
Handen schudden bij de vredewens

Handen schudden bij de vredewens

Vanaf dinsdag 23 april zullen we in onze kerken weer handen schudden bij de vredewens. Deze gewoonte was door de coronabeperkingen lange tijd in onbruik geraakt. Om het echte contact tussen mensen te bevorderen en een warm gebaar van vrede te stellen, starten we hier weer mee.

Lees meer