Digitale adventsretraite 2020 van de Jezuïeten

door | nov 9, 2020 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

“Zie, ik kom spoedig” is de titel van de adventsretraite 2020. De retraite gaat op zondag 29 november van start en loopt tot vrijdag 25 december. Deelnemers aan de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail en bereiden zich zo voor op het feest van Kerstmis.

Het is alweer de dertiende digitale retraite van de jezuïeten. Ook jij kunt meedoen aan de retraite. Je ontvangt dan dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om het mysterie van Kerst intenser te beleven.

Nieuw dit jaar

Nieuw zijn de wekelijkse zoom-meditaties, verzorgd door de auteur van de digitale retraite, jezuïet Gregory Brenninkmeijer. Deelnemers aan de retraite krijgen iedere vrijdagavond een link om via Zoom om deel te kunnen nemen aan een geleide meditatie van een half uur. Op deze wijze kunnen de retraitanten in tijden van corona toch met elkaar verbonden zijn.

Aanbeveling pastoraal team

Het pastoraal team beveelt de digitale adventsretraite van harte bij je aan. Fredi Hagedoorn: “De retraites helpen mij telkens om me te verdiepen en me goed voor te bereiden op kerstmis. Iedere avond lees ik de tekst van de dag. Dan sta ik stil bij de vragen die worden gesteld. Ze gaan altijd over je eigen leven en je eigen geloof. Ik sluit af met een Onze Vader. Met de retraite beleef ik de advent bewuster en komt het feest van Kerstmis nog meer bij me binnen.”

Meedoen

Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.ignatiaansbidden.org. Je ontvangt dan iedere dag van de advent een gebedsmail. Al 16.000 mensen uit Nederland en Vlaanderen gingen je voor.

Meer inspiratie:

De Noveen Laudato Si’.

De Noveen Laudato Si’.

Met ingang van woensdag 24 februari bidden we in de parochie de Noveen Laudato Si’. Dat is de Noveen die ons wijst op de bescherming van onze schepping.

Lees meer
Preek 1e zondag in de Veertigdagentijd: “Nooit meer zal Ik het water zo laten stijgen, dat alles wat leeft wordt vernietigd.”

Preek 1e zondag in de Veertigdagentijd: “Nooit meer zal Ik het water zo laten stijgen, dat alles wat leeft wordt vernietigd.”

In de lezingen van deze zondag komen Jezus en Noach terecht in de woestijn. Noach in een woestijn van alles vernietigend water en Jezus in een woestijn van stof, met wilde dieren en een verzengende hitte, waar Hij door de satan op de proef wordt gesteld. Het zijn verhalen vol loutering gevolgd door woorden van trouw van God en gericht op redding en hoop dat God ons dragen wil. Diaken Jan Foesenek. (Gen. 9, 8-15 / 1 Petr. 3, 18-22 / Mc. 1, 12-15)

Lees meer