Digitale adventsretraite 2020 van de Jezuïeten

door | nov 9, 2020 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

“Zie, ik kom spoedig” is de titel van de adventsretraite 2020. De retraite gaat op zondag 29 november van start en loopt tot vrijdag 25 december. Deelnemers aan de digitale retraite krijgen dagelijks een gebedsmail en bereiden zich zo voor op het feest van Kerstmis.

Het is alweer de dertiende digitale retraite van de jezuïeten. Ook jij kunt meedoen aan de retraite. Je ontvangt dan dagelijks een gebedsmail met bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om het mysterie van Kerst intenser te beleven.

Nieuw dit jaar

Nieuw zijn de wekelijkse zoom-meditaties, verzorgd door de auteur van de digitale retraite, jezuïet Gregory Brenninkmeijer. Deelnemers aan de retraite krijgen iedere vrijdagavond een link om via Zoom om deel te kunnen nemen aan een geleide meditatie van een half uur. Op deze wijze kunnen de retraitanten in tijden van corona toch met elkaar verbonden zijn.

Aanbeveling pastoraal team

Het pastoraal team beveelt de digitale adventsretraite van harte bij je aan. Fredi Hagedoorn: “De retraites helpen mij telkens om me te verdiepen en me goed voor te bereiden op kerstmis. Iedere avond lees ik de tekst van de dag. Dan sta ik stil bij de vragen die worden gesteld. Ze gaan altijd over je eigen leven en je eigen geloof. Ik sluit af met een Onze Vader. Met de retraite beleef ik de advent bewuster en komt het feest van Kerstmis nog meer bij me binnen.”

Meedoen

Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.ignatiaansbidden.org. Je ontvangt dan iedere dag van de advent een gebedsmail. Al 16.000 mensen uit Nederland en Vlaanderen gingen je voor.

Meer interessante berichten:

ReliVisie uit Steenbergen

Op vrijdag 27 november kwam de uitzending van ReliVIsie uit Steenbergen. Kijk de uitzending terug via de link naar de website van ZuidWestTV.

Parochieblad inZOOMen uitgekomen

In het parochieblad inZOOMen Winter 2020 lees je volop over onze geloofsgemeenschap in deze Coronatijd. Redacteur Ton Segers schrijft in het voorwoord: “Weliswaar wordt er al op zo veel mogelijk manieren over gecommuniceerd, toch is het goed dat u de gevolgen voor onze parochie nog eens rustig kunt lezen.”

Zeven jaar pastor

Op 1 december is pastor Fredi Hagedoorn zeven jaar werkzaam als pastor in de Lievevrouweparochie. Afgelopen weekend heeft ze daar in de drie vieringen in beide kerken bij stil gestaan.