Geslaagde première paasfilm Welkom thuis

door | mrt 20, 2024 | Nieuws

Woensdag 13 maart kwamen maar liefst vijfenzeventig mensen naar het Eventum voor de première van “Welkom thuis”. De nieuwe paasfilm werd op groot scherm vertoond. Daarna ontvingen figuranten, parochianen, medewerkers van ZuidWest TV én de acteurs een bedankje.

Het was een hele mooie avond. Onder de aanwezigen waren de acteurs en hun families, figuranten en parochianen, waarvan enkelen op grote of kleine wijze hadden geholpen bij de totstandkoming van de film. Deelnemers aan Alpha 2023 en Alpha 2024 kwamen kijken naar de film, net als enkele jonge mensen die er over denken om katholiek te worden. Eén van de verhaallijnen van de film, over Lot, die gedoopt wil worden, was voor hen heel herkenbaar.

Pastoor Paul Verbeek heette iedereen welkom en bedankte Maarten van den Boom en Quinten Huffmeijer van ZuidWest TV. Zij verzorgden camerawerk, montage en geluid. Jaap Visser kon er helaas niet bij zijn. Hij componeerde de muziek voor de film. Hij is voor zijn werk betrokken bij muziek voor games en films zoals Avatar.

Daarna werd de film aangezet. Er werd gelachen en na afloop zeiden vele aanwezigen dat ze ook ontroerd waren door het verhaal en de beelden. Dat was een groot compliment. Het was een bijzondere ervaring om de film tegelijk aan zoveel mensen te laten zien en alle reacties meteen terug te horen. Ook de hoofdrolspelers Laura van Tilburg en Dylan Benne kregen complimenten, net als Femke Jacobs-Castenmiller, Leon van Dorst en Thea van Terheijden.

Kijk de film online of op ZuidWest TV

De film is intussen bijna 300 keer bekeken via www.lievevrouweparochie.nl/paasfilm Op Eerste Paasdag 31 maart zendt ZuidWest TV de film uit om 10.00 uur. De film wordt daarna ieder uur herhaald.

Meer interessante berichten:

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Steun de Week Nederlandse Missionaris

Van 11 t/m 19 mei 2024 worden onze missionarissen en missionaire werkers extra in de schijnwerpers gezet door WNM tijdens de Pinksteractie 2024. De missionarissen en missionair werkers gaan wereldwijd de strijd aan tegen onrecht en armoede. De tweede collecte met Pinksteren is voor hun werk.

Lees meer
Schuif aan bij de Jazzbrunch

Schuif aan bij de Jazzbrunch

Omdat het vorig jaar zo leuk was nodigen wij je zondag 26 mei om 11 uur weer van harte uit voor een lekkere brunch, voorafgaand aan de Jazzdienst. Er zijn geen kosten verbonden aan de brunch; als je je glimlach meeneemt, is dat genoeg! Aansluitend kan je genieten van een prachtige muzikale Jazzdienst in de St.-Gertrudiskerk.

Lees meer