Noveen: “Een nieuwe Belofte”

door | jun 6, 2022 | Inspiratie | 0 Reacties

Met ingang van donderdag 16 juni 2022 wordt de Noveen "Een nieuwe Belofte" gebeden in onze parochie in relatie tot de Maria Ommegang op 26 juni 2022. Deze noveen heeft een looptijd van 12 dagen tot en met maandag 27 juni 2022.
Hoe bidden we deze Noveen?

We beginnen met de overdenking van de dag. Vervolgens bidden we de rozenkrans, zoals gebruikelijk. We sluiten af met het gebed Maria Ommegang 2020 en luisteren zo mogelijk naar het lied “Onze Lieve Vrouw van Brabant”, dat u kunt vinden op de CD van de Maria Ommegang.

Aansluitend aan de negen dagen van de Noveen wordt de driedaagse (tiende, elfde en twaalfde dag) gebeden. De drie daagse is nu op 25, 26 en 27 juni. We bidden dan zeven tientjes van de rozenkrans en daarbij overdenken we de zeven vreugden uit het leven van Maria. We sluiten af met gebed Maria Ommegang 2020 en luisteren zo mogelijk naar het lied “Onze Lieve Vrouw van Brabant”, dat u kunt vinden op de CD van de Maria Ommegang.

Deze noveen kan worden gedownload op onze website, maar is – in prachtige druk – ook te koop voor slechts € 5,00 in het Parochiecentrum, Stulemeijerlaan 8. Voor iedereen die zich verbonden weet met de Maria Ommegang is dit een echt collectors item. Van harte bij u aanbevolen!

Meer inspiratie:

Noveen tot Sint-Gertrudis

Noveen tot Sint-Gertrudis

Met ingang van woensdag 28 juni bidden we in de parochie de Noveen tot Sint-Gertrudis. Dit is een Noveen met o.a. foto’s van de Sint-Gertrudiskapel aan de Scheldelaan in Bergen op Zoom. Sint Gertrudis is de patroonheilige van Bergen op Zoom en van onze stadskerk op de Grote Markt. Het is een bijzondere uitgave! Deze Noveen kan overigens ook weer worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer
Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

Met ingang van dinsdag 7 juni 2022 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. We bidden voor het verdwijnen van het coronavirus zoals we dat al vele maanden doen. Maar zeker bidden we ook om vrede op onze wereld; vrede in Oekraïne en alle brandhaarden van geweld op onze wereld. Ook dat kunnen we vragen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. Je kunt de noveen downloaden of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum – Burg, Stulemeijerlaan 8.

Lees meer
Pinksternoveen

Pinksternoveen

Vanaf zondag 29 mei 2022 bidden we in onze parochie de Pinksternoveen. Deze Pinsternoveen is samengesteld door pastoor/vicaris Paul Verbeek in 2020. We bidden deze Noveen om het verdwijnen van de het covidvirus en andere virussen en voor de vrede in Oekraïne en op onze wereld. De Noveen kan hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Lees meer