Noveen: “Een nieuwe Belofte”

door | jun 24, 2024 | Inspiratie | 0 Reacties

Met ingang van donderdag 20 juni 2024 wordt de Noveen "Een nieuwe Belofte" gebeden in onze parochie. Deze noveen heeft een looptijd van 12 dagen tot en met woensdag 3 juli 2024. We bidden deze noveen voor vrede op de wereld - speciaal in Oekraïne en Rusland, Gaza en Israël, in Soedan en in Myanmar - maar ook in alle landen en streken met geweldsconflicten.
Hoe bidden we deze Noveen ?

We beginnen met de overdenking van de dag. Vervolgens bidden we de rozenkrans, zoals gebruikelijk. We sluiten af met het gebed Maria Ommegang 2020 en luisteren zo mogelijk naar het lied “Onze Lieve Vrouw van Brabant”, dat je kunt vinden op de CD van de Maria Ommegang.

Het driedaagse gebed

Aansluitend aan de negen dagen van de Noveen wordt de driedaagse (tiende, elfde en twaalfde dag) gebeden. De drie daagse is nu op 1, 2 en 3 juli 2024. We bidden dan zeven tientjes van de rozenkrans en daarbij overdenken we de zeven vreugden uit het leven van Maria. We sluiten af met gebed Maria Ommegang 2020 en luisteren zo mogelijk naar het lied “Onze Lieve Vrouw van Brabant”, dat je kunt vinden op de CD van de Maria Ommegang.

Van harte aanbevolen

Deze noveen kan worden gedownload op onze website of worden opgehaald bij het parochiebureau.

In de tijd dat wij deze noveen bidden, wordt op zondag 30 juni de 80ste Maria Ommegang gehouden.

 

 

 

 

 

 

Meer inspiratie:

Feestdag Marie Adolphine

Feestdag Marie Adolphine

Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd. Zij is de enige heilige van bisdom Breda. In Ossendrecht is er een gebedstocht, processie en eucharistieviering. Van harte welkom om mee te lopen en mee te vieren.

Lees meer
Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

Met ingang van zaterdag 14 juli 2024 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. We herdenken de gedachtenis aan de 33 verschijningen van Maria in Beauraing. Je kunt de noveen downloaden van onze website of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum, Burg. Stulemeijerlaan 8.

Lees meer
Noveen tot de Martelaren van Gorcum

Noveen tot de Martelaren van Gorcum

Op donderdag 4 juli 2024 begint de noveen tot de Martelaren van Gorcum. Deze noveen is te downloaden op onze website en in druk af te halen op het Parochiebureau.

Lees meer