Preek 1e zondag in de Veertigdagentijd: “Nooit meer zal Ik het water zo laten stijgen, dat alles wat leeft wordt vernietigd.”

door | feb 22, 2021 | Inspiratie | 0 Reacties

In de lezingen van deze zondag komen Jezus en Noach terecht in de woestijn. Noach in een woestijn van alles vernietigend water en Jezus in een woestijn van stof, met wilde dieren en een verzengende hitte, waar Hij door de satan op de proef wordt gesteld. Het zijn verhalen vol loutering gevolgd door woorden van trouw van God en gericht op redding en hoop dat God ons dragen wil. Diaken Jan Foesenek. (Gen. 9, 8-15 / 1 Petr. 3, 18-22 / Mc. 1, 12-15)
Zusters en broeders,
Net als Jezus was Noach in een woestijn terechtgekomen. Niet één van droogte en hitte, maar van water dat alle leven wegvaagt. Noach dobberde op dat water, een leven als overleven. Het is een verhaal dat verteld wordt om de belofte van God te laten klinken: “Nooit meer zal Ik het water zo laten stijgen, dat alles wat leeft wordt vernietigd.” We realiseren ons als mens met enige regelmaat dat we kwetsbaar zijn, en de angst door rampen getroffen te worden is van alle tijden. Ook wij hebben woestijnervaringen.  We merken het nu weer aan den lijve met het rondwarende coronavirus!

Meer inspiratie:

Noveen tot Titus Brandsma

Noveen tot Titus Brandsma

Vanaf woensdag 21 juli bidden we in onze parochie de Noveen tot Titus Brandsma. Deze Noveen is een uitgave van de Stichting Vrienden van Titus Brandsma en onze parochie heeft toestemming om deze te gebruiken. De Noveen kan – zoals gebruikelijk – hier worden gedownload of in druk worden opgehaald in het Parochiecentrum.

Lees meer
De Noveen ter ere van de Martelaren van Gorcum

De Noveen ter ere van de Martelaren van Gorcum

Met ingang van maandag 12 juli bidden we de Noveen ter ere van de Martelaren van Gorcum. Je kunt deze Noveen downloaden van deze website of een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum. De negentien heilige Martelaren van Gorcum werden op 9 juli 1572 door Watergeuzen opgehangen in een oude turfschuur nabij Den Briel. Ze werden vervolgd vanwege hun rooms-katholieke geloofsovertuiging.

Lees meer