Noveen tot de Heilige Benedictus

door | aug 29, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van zondag 3 september 2023 bidden de noveen tot de heilige Benedictus. De heilige Benedictus is de stichter van de naar hem genoemde monnikenorde.
Zijn kloosterregel

Zijn kloosterregel, waarin arbeid, matigheid en stabiliteit hoog in het vaandel staan, heeft velen binnen en buiten de Katholieke Kerk geïnspireerd. Hij is patroonheilige van Europa, en zijn feestdag is 11 juli.

Bidden voor vrede

We bidden deze noveen voor de vrede op onze wereld; dat oorlog en onbestemd geweld mag stoppen. Je kunt meebidden met deze noveen, die je hier kunt downloaden vanaf onze website of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum.

Meer inspiratie:

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Missio Wereldmissiemaand 2023: Geef voor de christenen in Libanon

Oktober is de wereldmissiemaand. Het eerste weekend van oktober (7-8 oktober) vieren wij wereldmissiedag van de kinderen. Op 22 oktober is het Missiezondag. Onder de titel ‘Met brandend hart’ ( Lucas 24,32) voert Missio dit jaar campagne voor de wereldmissiemaand. Missio laat je kennismaken met de christenen in Libanon.

Lees meer
Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Noveen tot Sint Franciscus van Assisi

Met ingang van zaterdag 30 september 2023 bidden we in de parochie de Noveen tot Sint Franciscus van Assisi. Deze Noveen kan worden gedownload op onze website en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.

Lees meer
Geloofscursus over Maria

Geloofscursus over Maria

In oktober start opnieuw een geloofscursus van vijf bijeenkomsten over Maria. Het is bedoeld voor mensen die meer willen weten over het leven van Maria en wat zij voor ons kan betekenen. Aan de hand van vijf boeiende video’s (gefilmd in onder andere Nazareth, Bethlehem en Lourdes) over Maria komen diverse vragen aan de orde. Het is voor iedereen toegankelijk. De cursus vindt plaats in Halsteren.

Lees meer