Noveen tot de Heilige Benedictus

door | okt 10, 2023 | Inspiratie, Nieuws | 0 Reacties

Met ingang van woensdag 18 oktober 2023 bidden de noveen tot de heilige Benedictus. De heilige Benedictus is de stichter van de naar hem genoemde monnikenorde.
Zijn kloosterregel

Zijn kloosterregel, waarin arbeid, matigheid en stabiliteit hoog in het vaandel staan, heeft velen binnen en buiten de Katholieke Kerk geïnspireerd. Hij is patroonheilige van Europa, en zijn feestdag is 11 juli.

Bidden voor vrede

We bidden deze noveen voor de vrede op onze wereld; dat oorlog en onbestemd geweld mag stoppen. Je kunt meebidden met deze noveen, die je hier kunt downloaden vanaf onze website of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum.

Meer inspiratie:

Feestdag Marie Adolphine

Feestdag Marie Adolphine

Op zondag 14 juli wordt de jaarlijkse feestdag van de heilige Zr. Marie Adolphine gevierd. Zij is de enige heilige van bisdom Breda. In Ossendrecht is er een gebedstocht, processie en eucharistieviering. Van harte welkom om mee te lopen en mee te vieren.

Lees meer
Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing De Maagd met het gouden Hart

Met ingang van zaterdag 14 juli 2024 bidden we in onze parochie de Noveen aan Onze Lieve Vrouw van Beauraing. We herdenken de gedachtenis aan de 33 verschijningen van Maria in Beauraing. Je kunt de noveen downloaden van onze website of je kunt een gedrukt exemplaar ophalen bij het Parochiecentrum, Burg. Stulemeijerlaan 8.

Lees meer
Noveen tot de Martelaren van Gorcum

Noveen tot de Martelaren van Gorcum

Op donderdag 4 juli 2024 begint de noveen tot de Martelaren van Gorcum. Deze noveen is te downloaden op onze website en in druk af te halen op het Parochiebureau.

Lees meer