Parochienieuws week 13

door | mrt 27, 2024 | Nieuws

Lees hier het laatste nieuws uit de parochie
Uit de agenda

Tentoonstelling Compassie
In de St.-Gertrudiskerk kun je tot en met Pasen de tentoonstelling Compassie bezoeken. Voor en na de viering op zondag en op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.30 uur.
Beeldje van de Goede Herder te koop
Er is een beeldje van de Goede Herder, die een schaapje in zijn handen draagt, te koop. Je kunt intekenen voor het beeldje in het Parochiecentrum en in de OLV van Lourdeskerk. Het beeldje is 20 cm hoog en kost € 17,50.
Paasfilm online te zien en op ZuidWest TV
Kijk de nieuwe paasfilm “Welkom thuis” via www.lievevrouweparochie.nl/paasfilm. Eerste Paasdag zendt ZuidWest TV de film om 10.00 uur uit. Daarna wordt de film ieder uur herhaald.
Vieringen Goede Week en Pasen, zie www.lievevrouweparochie.nl/nieuws/vieringen-goede-week-en-pasen/
Het vocaal/instrumentaal ensemble HMR
Donderdag 28 maart is er ’s avonds om 21.30 uur een Nocturne.
Op vrijdag 29 maart wordt om 15.00 uur de viering van de Kruisweg muzikaal verzorgd met het Stabat Mater van Antonio Caldara. Tijdens de viering van het hoogfeest van Pasen, zondag 31 maart, klinkt om 9.30 uur de in 1796 geschreven “Heiligmesse” van Joseph Haydn (1732-1809). Bij alle vieringen deze week heeft Koert Damveld de muzikale leiding.
Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand
Met ingang van donderdag 28 maart 2024 bidden we in de parochie de Noveen tot Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Wij kunnen de bijstand van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand goed gebruiken in deze wereld die in brand staat met vele gewelddadige (oorlogs)conflicten; en zeker in de oorlogen in Israël, Gaza, Oekraïne, Jemen, Soedan, Myanmar… Bidden we om vrede! De Noveen kan worden gedownload en worden verkregen in gedrukt formaat bij ons Parochiecentrum.
Gezamenlijk The Passion kijken
Op Witte Donderdag, 28 maart kijken we in de Ontmoetingskerk naar The Passion. De TV-uitzending begint om 20.30 uur, live vanuit Zeist op NPO 1. De ingangen aan de Drabbestraat (langs de fietsenstalling) en aan de Thomas de Rouckstraat (met de hellingbaan, schuin tegenover Cappelle Haarmode) zijn open. De ingang aan Bolwerk-Zuid is gesloten. Tot ziens! W. Lolkema, dominee.
Uitzending ReliVisie
Op Goede Vrijdag 29 maart uitzending vanuit de Ontmoetingskerk te Bergen op Zoom, om 10.00 uur op ZuidWest TV. Daarna ieder uur herhaald.
Paasspel voor families met kinderen
Op Stille Zaterdag 30 maart is er voor families met kinderen een Paasspel. Van 15.00 tot 16.00 uur in de St.-Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat). We lopen samen door het Paasverhaal. Bergse acteurs en actrices spelen de leerlingen van Jezus.
Peuter-/Kleuterviering
Maandag 1 april, Tweede Paasdag Peuter-/Kleuterviering 9.30 uur in de St.-Gertrudiskerk met voorganger pastor Fredi Hagedoorn.
Zin op Zaterdag
Zaterdag 6 april om 19.00 uur workshop: Waar sta ik? O.l.v. Inge Meijer. In je leven zijn situaties waar je op een drietal manieren mee om kunt gaan. Je bent de handelende persoon, het overkomt je of je kijkt toe. Je neemt dus tegenover die situatie een positie in. Vaak is dat dezelfde, je voorkeurspositie. In deze workshop onderzoek je wat je voorkeurspositie is. Je wordt uitgenodigd om een andere positie in te nemen en te ontdekken wat dat met je doet. Tijdens de workshop werk je met klei.
KRO NCRV TV Mis

Zondag 7 april zendt KRO NCRV de Eucharistieviering vanuit de OLV van Lourdeskerk live uit om 10.00 uur. Voorgangers op deze zondag van de Goddelijke Barmhartigheid zijn pastoor Paul Verbeek en diaken Jan Foesenek. Muziek en zang door het Kerkkoor OLV van Lourdes en de Vietnamese gemeenschap. De vieringen op zaterdag 6 april om 17.00 uur en zondag 7 april 9.30 uur vervallen.
Caritascollecte op 7 april
In de KRO mis is de tweede collecte bestemd voor Caritas Bergen op Zoom. Zij hebben via een instantie een individuele noodhulp aanvraag gekregen. Met de opbrengst kunnen deze mensen weer op de rit worden geholpen.
Oecumenisch middaggebed
Woensdag 10 april 12.15 uur in de Sacramentskapel, ingang Grote Markt. Vanaf april maandelijks iedere tweede woensdag. Iedere vierde woensdag zal er middaggebed met Aanbidding zijn.
Gezinsdag Onze V/vader in Oosterhout
Op zondag 14 april 2024 is er weer een gezinsdag, georganiseerd door bisdom Breda. Na de mis en lunch is er een programma over je eigen vader en God als Vader voor ouders, tieners en kinderen. Aan het eind is er pizza. Lees meer op https://bisdombreda.nl/agenda/onzevader/
Viering met vier koren in het teken van verbinden
Op zaterdag 13 april om 17:00 uur zingen vier koren uit de regio in de OLV van Lourdeskerk. Het Kerkkoor OLV van Lourdes en SamenZangKoor uit Bergen op Zoom, het Antoniuskoor uit Lepelstraat en de Sintekrijnscantorij uit Halsteren staan die dag onder leiding van Nadia Rutkovska, met orgelbegeleiding van Hans Dogge. Na afloop is er ontmoeting met koffie en thee.
Relieken van Bernadette naar Bergen op Zoom
Dinsdag 23 april komen de relikwieën van de h. Bernadette Soubirous uit Lourdes naar de OLV van Lourdeskerk. Er is om 11.00 uur een welkomstviering en om 19.00 uur een eucharistieviering met aansluitend een lichtprocessie door de wijk. Noteer deze bijzondere gebeurtenis alvast in je agenda. Meer informatie volgt.

Opbrengst Vastenmaaltijden

NoordZuid organiseerde de afgelopen woensdagen in de Veertigdagentijd vastenmaaltijden, met daaraan gekoppeld een activiteit. Deelnemers aan de maaltijd gaven een gift voor de maaltijd. De meeropbrengst is bestemd voor de Vastenactie. In totaal is voor het project in Zimbabwe op deze woensdagen € 450,- opgehaald. Dank aan NoordZuid voor de organisatie, aan Janine de Kok voor het eten en aan alle deelnemers voor de inspirerende ontmoetingen en hun bijdrage aan de Vastenactie.

Opbrengsten

De opbrengst van de collectes van de vieringen in het weekend van 16 en 17 maart voor parochie en bisdom, in beide kerken was € 617,55 en bij de seniorenviering € 163,75. Voor ieders bijdrage hartelijk dank.

Doop

Dinsdag 26 maart was de doopviering in de OLV van Lourdeskerk van Nino Schetters.
Zondag 31 maart is om 13.00 uur in de St.-Gertrudiskerk de doopviering van Dora Rovers en om 13.00 uur in de OLV van Lourdeskerk de doopviering van Cain Elst.

Meer interessante berichten:

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Reliek van Bernadette komt naar Bergen op Zoom

Een schrijn met een reliek van de Heilige Bernadette Soubirous komt in april vanuit Lourdes naar Nederland en doet dan veertien bijzondere kerken en bedevaartplekken aan. De reliek is op dinsdag 23 april in de OLV van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Zo kan iedereen die niet naar het heiligdom in Zuid-Frankrijk kan gaan, de genaden van Lourdes hier beleven.

Lees meer
Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Uitnodiging 30-jarig priesterjubileum pastoor Paul Verbeek

Op dinsdag 23 april is het dertig jaar geleden dat pastoor Paul Verbeek priester werd gewijd. Op de dag van zijn jubileum is de reliek van Bernadette in onze parochie! Het parochiebestuur en pastoraal team nodigen je uit voor een speciale eucharistieviering, de lichtprocessie en het felicitatiemoment.

Lees meer